perjantai 9. lokakuuta 2015

Sä et pysty siihen

Pieni naurahdus siihen päälle ja se oli siinä. No, minäpä näytän sinulle, että varmasti pystyn. Se adrenaliini, joka valtaa kehosi, kun joku tulee kertomaan sinulle, mihin sinä et pysty, se on valtava. Mulle sanottiin joskus nuorena, että susta ei tule mitään. Tulipas, ja minähän näytin heille. Mun tekis mieli repii tukkani päästä kun edes ajattelen niitä puistattavia hetkiä, kun joku koittaa alistaa sut maan alle sanomalla vaan, ettet pysty johonkin. Se alistava naurahdus siihen päälle kruunaa kaiken. Kyllä pystyt. Mitä enemmän joku hokee sulle, että et pysty siihen, PYSTYT JA VARMASTI. Muistan kun sanoin yhdelle tyypille, joka tunsi minut varsin hyvin (fuck you yksi tyyppi): ”Ois siistiä kyllä käydä armeija, sais paljon kokemusta.” Se nauru ja ”sä tulisit sieltä parin tunnin päästä takaisin, et sä pystyis siihen.” Se raivo joka mut valtas sillä hetkellä. Ai en pystyisi? Miksi? Varmasti pystyisin, mua ei ole tehty mistään helvetin riisitikuista ja pumpulista. Tähän pätee jollain tavalla myös se kun sanot lapselle tai teinille "et mene" tai "et tee”. Voin sanoa, että suurinosa varmasti tekee ja menee. Niin tein minäkin. Mitä enemmän äiti mua kielsi, sitä enemmän mä kapinoin vastaan. Okei, olin kyllä aika paha teini, sori äiti. Silti hengissä, miljoonan kokemuksen kanssa. Tässä on kyllä hauska varjopuoli, josta kämppikseni muistutti minua. Mitä enemmän joku sanoo sinulle taas ”sinä pystyt siihen”, en varmasti pysty. Tulee paineita ja ahdistaa, ei en pysty tähän. Kaikki odottavat, että pystyn, mutta en pysty. Mitä sitten pitäisi sanoa? Varmaan olla vaan hiljaa, en itsekkään tiedä.

15 kommenttia:

 1. wau, napakasti sanottu! Hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
 2. Vitsi, kirjotat ihan sika kivasti! Kirjotustapa ja aiheet ahh ihanaa <3
  Ja sun blogi on pelkästään asiatekstiä täynnä! Tykkään niin paljonnn C:
  T: 16 vuotias naisen alku Keski-Suomesta!

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvä kirjoitus! Mä tykkäsin tosi paljon!☺
  Tiedän ton tunteen kun mullekkin on sanottu monta kertaa että et pysty. Se adrenaliini todellakin on todella korkeella!
  Vielä kerran on pakko sanoo et iha hemmetin hyvä teksti!����

  VastaaPoista
 4. Tiukkaa tekstiä:D Pitää vain muistaa, että jos ei ole koskaan epäonnistunut, niin ei ole koskaan mitään yrittänytkään. Muuan YouTubettajakin sanoi yhdessä vlogissaan, että parhaimmat asiat voi kokea tilanteissa, joissa ylittää mukavuusalueensa rajat.

  VastaaPoista
 5. Tosi mielenkiintonen kirjotus! :)

  VastaaPoista
 6. No huhhuh! Nyt on kyllä hienosti kirjoitettu! Ihan sanattomaksi vetää!
  Hyvä Veronica! <3

  VastaaPoista
 7. Hienosti kirjotat veekku♡ miu

  VastaaPoista
 8. Puet sun ajatukset super hyvin tekstiksi. Näit sun juttuja on ihana seurata ja samaistua! Oot niin aito ja oma ittes ja se on ihana huomata että sun kaltaisia tyyppejä löytyy tältä pallolla :--) ihanaa syksyä sulle, oottelen aina innoissaan sun juttuja täällä ja tubessa :)
  Terv. Pitkään sun jubailuja seurannut, noora

  VastaaPoista
 9. Tää nyt ei liity asiaan, mutta ajattelin tulla laittamaan sulle tänne viestiä! Sulla näyttää olevan aika paljon teini-ikäisia faneja, mutta niin vaan sydän suli tälläsellä 26v mutsillakin! :D Katoin sun kaikki videot muutamassa hassussa päivässä ja naureskelin ääneen, oot ihan sika hauska muikkeli! Tuli ihan sellanen olo, että tuntisin sut jo hyvin ja melkeen tekis mieli kutsua sut meille Seinäjoelle kylään! :D Toivottavasti nähdään ens vuoden provinssissa! Oot mahtava esimerkki nuorille, ihanan aito ja pirtee, pidä toi!! <3

  VastaaPoista
 10. Ihailen sun asennetta ja rohkeutta! Sussa on parasta se, että sanot asiat suoraan ♥

  VastaaPoista
 11. yh rakastan lukee blogias

  VastaaPoista
 12. Mulla on tosi usein samoja fiiliksiä, kun joku sanoo että "et pysty" ja jos sanotaan "kyllä sä pystyt". Pystyn hyvin samaistumaan tuohon tekstiin :)

  VastaaPoista
 13. Moikka!
  Katsoin sun kanavalta videon, jossa olit New Yorkissa. Mahtavia pätkiä, joten pystysitköhän auttaa mua ja vastata muutamaan kysymykseen?
  Oon suunnittelemassa matkaa Nyciin, joten
  Mistä olitte varanneet hotellin ja tarvitteko siihen luottokorttia?
  Käytittekö matkan aikana suomalaisia visa kortteja vai vaan luottokorttia ja käteistä?

  Kiitos superisti vastauksesta!!

  VastaaPoista
 14. Ootko menossa armeijaan??

  VastaaPoista