maanantai 14. syyskuuta 2015

Onko petetyksi tuleminen kivaa?

Epäilen, etten ole ainut, joka vastaa tähän ei.

Minulle kävi kerran niin, tai oli niitä kertoja kuulemma enemmänkin, kuin se yksi kerta. Voin sanoa, ettei sillä ole enää väliä oliko se yksi kerta vai kymmenes kerta, kivalta se ei kuitenkaan tunnu.

Pettämistäkin on erilaista, mutta tällä kirjoituksella painotun siihen, kun parisuhteessa petetään toista. Moni saattaa kysyä mielessään jo minulta "mikä sitten on pettämistä?" Onko se sellaista josta tulee morkkis? Ei välttämättä, koska jollain ihmisillä ei tule morkkista sitten mistään.
Jos lähdet parisuhteen syövereihin messiin, niin eiköhän näistä asioista ole jo keskusteltu. Se on sitten teidän välistä mitä pettäminen on, mutta mulle se on seksi ja seksuaalinen toiminta. Voisin sanoa myös jopa ajatukset, mutta se on sitten vaikea juttu selittää, koska eihän kukaan voi tunteilleen mitään. Joka tapauksessa sellainen toiminta, että tasan se kumppani tietää, että sitä toista sattuu jos toimin näin.

Miltä se tuntuu? Se tuntuu siltä, kuin koko maailma olisi juuri kaatunut päällesi ja murentanut sinut miljooniksi palasiksi. Siltä, että tästähän ei enää ikinä nousta ja elämä oli tässä. Olo on likainen ja vihainen. Haluaisit repiä kaiken palasiksi ja huutaa niin kovaa, että äänesi lähtisi kuukauden ajaksi. Luettelet kaikki maailman kirosanat päässäsi mitä vain ikinä osaat ja itket silmäsi tomaateiksi. Haluat, että tämä juuri sydämmesi paloitellut henkilö jäisi seuraavan traktorin alle ja joutuisi kokovartalopakettiin. Tuntuu kuin kukaan ei rakastaisi sua ja lupaat miljoona kertaa ääneen, että et varmasti seurustele enää kenenkään kanssa, kaikki on kuitenki samanlaisia munapäitä. Kaikki on paskaa, miehet on paskoja, naiset on paskoja: siis KAIKKI on perseestä. 

Monen päähän varmasti pulpahtaa ajatus näillä hetkillä: "Mitä vittua minä tein väärin, että minulle tehtiin näin?" Et välttämättä yhtään mitään. Se ihminen joka murensi sinut miljoonaksi palaseksi oli itse vain munapää.
Silti saatat syyttää itseäsi, niin minäkin tein, jonka jälkeenpäin olen kokenut sen täysin turhaksi ajattelutavaksi.

Joillekkin vaan koituu tämä paskamainen kohtalo. Haen kaikista asioista positiivisia puolia ja nyt myös tästä. Miettikää niitä ihmisiä, jotka ovat hankkineet asuntolainan, omakotitalon, koiran, lapset ja siinä välissä menneet naimisiin. SITTEN se munapää menee ja pamauttaa jotain toista, siinä sitä sitten ollaan, kaiken sen keskellä. En pysty edes kuvittelemaan, kuinka kamalalta se tuntuisi.
Positiivisella puolella, en tässä tarkoita sitä, että tuo olisi kivaa. Vaan miettikää, että näin on käynyt/käy ihmisille. Esimerkiksi minun tapaukseni oli tähän verrattuna paljon helpompi. Paskalta tuntui silti.

Minulle se tapahtui kuitenkin yhden parisuhdevuoden aikana. Ei ollut mitään yhteistä omaisuutta tai oikeastaan mitään mikä "pitäisi" meitä yhdessä.

Onko pettäminen koskaan oikein? Ei minusta. Jos lähden parisuhderalliin mukaan, olet jo tietoinen yhteisistä sopimuksista, mitkä on "laadittu." Eikö parisuhde yleensä ole lupaus siitä, että nyt olemme toistemme kanssa, eikä muita otettaisi? Ja juuri tässä kohtaa tulee kysymys, mihin haen ikuisesti vastausta. Miksi seurustelet, kun petät kuitenkin? Ei sinun ole pakko seurustella. Eikö sinkkuna ole kivempaa, kun kukaan ei suutu sinulle siitä, että raahaisit uusia kumppaneita kerran viikossa kotiin? Sinun ei ole pakko seurustella. Jos sinulle toisten henkinen murskaaminen on nautintoa, oh god en edes tiedä mitä sanoa.

Mites tämä? "Se oli vaan yks kerta, eikä siinä ollut tunteita!"
Tolla sä koitat puolustaa itseäsi? Mitä sä nyt sitten ajattelet? Ai että nyt minä annan anteeksi ja me jatkamme tästä, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Haista paska, ei.

Minä en anna pettämistä anteeksi, en vaikka olis ollut se yks kerta, en vaikka siinä ei olisi ollut mitään tunteita.
Äläkä tule nyt kysymään minulta, että "Mitäs sitten kun puhutaan rakkaudesta ja siitä, että luottamuksen voi rakentaa uudestaan jos rakastaa tarpeeksi?" Varmaan ajalla pystyy joo, mutta jos joku rakastaa sua, pettääkö se sua? Ei. Ei ainakaan sellaisessa rakkaudessa, mikä mulle opetettiin.Sinä munapää, et voi ymmärtää.

45 kommenttia:

 1. ohmy kuinka hyvin kirjotettu! mun sanat ei oikeesti riitä ����

  VastaaPoista
 2. Hyvä teksti!

  Ihastuin korviani myöten yhteen kaveriin ja se anto olettaa olevansa erilainen ku muut. Seurusteltiin ehkä 3kk koska ei vaan toiminu kaukosuhteen takia. (Muutti Espoosta 3h ajomatkan päähän) Viikko eron jälkeen sain kuulla luotettavalta kaverilta, että exä oli pettäny mua jo viikon seurustelun jälkeen, ties kuinka monta kertaa senki jälkeen. Se aasi ei oo vuodenkaa jälkeen myöntäny mulle tekojaan.

  Nyt onnellisesti parisuhteessa ollu kohta vuoden ja luottamusongelmia oli alussa, eipä oo enää.

  Ps. Sun snäpit ja tubevideot on parhautta. <3

  - N

  VastaaPoista
 3. Todella hyvä teksti sulta ja hyvin perustellut ajatukset pettämisestä. Itselle herätti paljon ajatuksia sillä olen ollut molempien roolissa pettäjänä ja petettynä.. itse tullut ajatusten kanssa siihen tulokseen että ihmiset tekee elämässään virheitä jotkut pienempiä jotkut isompia ja onneksi suurin osa eli ne joilla omatunto ja terve järki pelaa yrittävät oppia niistä sekä kasvaa ihmisinä itse ainakin olen pyrkinyt siihen :)

  VastaaPoista
 4. Mun tuttavapiiristä löytyy mieshenkilö jolla oli omakotitalo, lapset ja avioliitto. Sitten nainen menee ja pettää miehen parhaan ystävän kanssa.

  Erittäin hyvä teksti. Pettäminen on perseestä.

  VastaaPoista
 5. Juuh tuon olen itse kokenut ja joo, ei todellakaan tunnu kivalta. Tosin suhde oli jo siinä kohtaa niin kuihtunut ettei se nyt mikään maailmanloppu ollut.

  VastaaPoista
 6. Mietin tosi kauan että sanonko tämän anonyymisti, mutta päädyin että haluan ja voin sanoa tämän tilillänikin.

  Sain kuulla seksin jälkeen että kyseinen mieshenkilö seurustelee, en tiennyt sitä ja tuntui tosi tosi tosi paskalta ja edelleenkin tuntuu. En pidä tähän jätkän yhteyttä ja en tiedä tietääkö tämä tyttöystävä tästä pettämisestä.
  En ole ylpeä ja tekisin oikeastaan mitä vain että tuota ei olisi tapahtunut. Pettäminen on kamalaa ja ajatus että olen ollut mukana pettämisessä niin saa mun olon tosi likaiseksi ja pahaksi.

  VastaaPoista
 7. Niin. Jotkut tekevät myös pettämisen jälkeen niin, että keskustelevat siitä mikä on suhteessa mennyt niin vituiksi, että pitää rikkoa yhteisiä sopimuksia. Sen jälkeen korjaavat asian ja jatkavat yhdessä. Terveisin: "Relationship is like a house: When a lightbulb burns out, you don't go and buy a new house, you fix the lightbulb"

  VastaaPoista
 8. Huh, aivan loistava teksti! :)

  Itse olen omalla kohdallani kokenut tämän asian sillä tavalla, että ihminen jonka kanssa seurustelin 3 vuotta.

  Ensinäki hän jätti minut skypessä, ei kasvotusten. Toisena hän valehteli minulle syyn miksi jätti, sanoi ihan pokkana, että tunteet oli menny kaveripohjalle vaikka oli oikeasti ihastunut toiseen ihmisiin ja sain tämän asian tietää itse somen kautta (instagram, tumblr yms.) Ja voin kyllä todeta, että se kävi ihan saatanan kipeää henkisesti ja se myös näkyi viimeisissä ihmissuhteissa todella paljon.

  Mutta nyt olen päässyt asian yli ja minulla on tyttöystävä, jonka kanssa olen ollut jo 7 kk yhdessä :)

  VastaaPoista
 9. WORD !! Osaat kyllä kirjoittaa erittäin hyvin ja vaikka itselläni ei parisuhteessa pettämisestä olekaan kokemusta, niin kavereiden keskuudessa petetyksi olen joutunut ja sattuu sekin. Sattuu aivan hemmetisti ja sellaset jättää kyllä jäljen tulevaisuuteen. Mutta voima halaus sulle sinne ja vielä kerran aivan älyttömän hyvän tekstin kirjoitit!

  VastaaPoista
 10. Aivan jäätävän hyvä teksti! Jäin miettimään tota tarkemmin ja luin useasti uudelleen, onneks sun ei tarvi elää ton munapään lähellä.. Oot parhautta <3

  VastaaPoista
 11. Kerran jossain biisissä laulettiin "parisuhde on pari suhdetta" joka kuvastaa mielestäni monen ajatusmaailmaa, valitettavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. * parisuhde tarkottaa parii suhdetta by heikki kuula

   Poista
 12. Mahtavaa tekstiä ja täysin asiaa! Paskaa se on jos pettää ja sitä ei pidä millään puolustella...

  VastaaPoista
 13. Täyttä asiaa koko teksti.

  Pettäminen on syvältä eikä siin oo mitään järkeä.
  Jos sä oikeesti rakastat ja pidät toisesta, sä et koskaan pettäis sitä.

  VastaaPoista
 14. Hyvä teksti. Oma ajattelutapani on täysin samanlainen ja täysin allekirjotan varsinkin kolme viimesintä kappaletta. Go Verho!

  VastaaPoista
 15. Mahtava teksti, ja täyttä asiaa. Omassa parisuhteessani meillä on yhteisenä sääntönä, että kaiken muun voi antaa anteeksi, paitsi pettämisen. "Jos joku rakastaa sua, pettääkö se sua? -Ei." Juurikin näin. :)


  www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

  VastaaPoista
 16. Tosi asiallinen teksti! Itseäni on petetty lähes jokaisessa parisuhteessa mitä on ollut, ja joka kerta mies on pettänyt nimenomaan jonkun ystäväni kanssa. Kummasta tämä sitten kertookaan enemmän, miesmaustani vai "ystävistäni"... Tästä syystä minulla on hyvin vähän naispuolisia ystäviä, ja nekin ystävyyssuhteet jätän usein melko pinnallisiksi. Naiset ovat petollisia.

  PS. Ihailen suuresti persoonaasi ja tyylisi on aivan ihana, osaat myös puhua asioista suoraan ja kiinnostavasti :) jatka videoimista!

  VastaaPoista
 17. Pettäminen on niin käsittämätöntä. Miksei ihminen jätä sitä nykyistä, jos haluaa harrastaa seksiä jonkun muun kanssa? Eiköhän se ois kuitenkin helpompaa...
  Usein pettäjä myös pitää toista osapuolta jotenkin tyhmänä ja koko tilanne ainakin omalla kohdalla on kääntynyt siihen, että se kaikki onkin jostain syystä mun vika, eikä pettäjän. Tai näin exä tilanteen sai käännettyä joka kerta. :P


  -Mari

  VastaaPoista
 18. Mua ei niin sanotusti oo petetty, mutta seurustelin kerran yhen jätkän kanssa ja se jätti mut sanoen että se ei pysty seurustelemaan kenenkään kanssa(Tarkoittaen olevansa aseksuaali) mutta viikko meiän eron jälkeen näin sen toisen tytön kanssa ja ei tuntunu kyl yhtään hyvältä :(
  Tää oli tosi hyvä teksti :)

  VastaaPoista
 19. Joo kyllä. Itse erosin eilen tästä nimenomaisesta syystä. Ja mikään ei kiinnosta. Ei vittu mikään. Tuli tippa linssiin

  VastaaPoista
 20. niiin hyvin kirjotettu! viimesestä lauseesta tuli kylmi väreitä

  VastaaPoista
 21. aivan mahtava teksti!

  VastaaPoista
 22. vitun hyvin kirjotettu!
  ite tullu petetyksi kolmessa parisuhteessa, ja yhdessä niissä tämä henkilö petti monta kertaa. tämän takia ei pysty enään luottamaan jätkiin, ja rupee ahdistamaan suhteessa kun miettii vain 'pettääkö tämäkin?'. mutta ajan kanssa sitten kaikesta pääsee yli onneksi!
  oot ihan huippu tyyppi! rakastan sun hiuksia ja tyyliä, snäppejä ja videoita ❤️

  VastaaPoista
 23. Aivan helvetin hyvä teksti! Sydämiä sinne ❤

  VastaaPoista
 24. Nyt oli semmonenki teksti että! Ite oon kokenut myös ton kaiken.

  VastaaPoista
 25. mahtava teksti!

  Itse koin pettämisen pari vuotta sitten, silloinen poikaystäväni oli todella menevää sorttia. Vaikka olimme vain alle 4kk yhdessä, ehti hän siinä ajassa pettää laivalla ja ilmeisesti vähän muuallakin. Vuoden päästä hän kertoikin käyttäneen mua vain hyväkseen, ei ollut koskaan kuulemma rakastanut mua ja yrittää nyt korjata maineensa selittelemällä muille ettei muka seurusteltu kun hän petti. Sitten tää kyseinen jätkä päätyi armeijasta kellikselle muutamaksi kuukaudeksi hoitoon, ah karman laki.
  Sydämet sinne, pettäminen on perseestä!

  VastaaPoista
 26. hienosti kirjoitettu teksti.Tiedän että tuo tuntuu pahalta mutta kyllä se ajan mittaan helpottaa :) itse seurustelin 3 vuotta ja muija petti, muutama kuukausi meni siinä masennellessa ja päihteiden parissa mutta kyllä siitäkin sitten selvittiin. Koitahan Jaksaa eteenpäin :)

  VastaaPoista
 27. Ihan ekaksi: tarkoitukseni ei ole vähätellä sinun, eikä kenenkään petetyksi tulleen tunteita, tai puolustella ketään pettäjää. Tahdon vain kertoa oman tarinani, ja että aina kaikki ei ole niin mustavalkoista.

  Olimme kihloissa ja seurustelleet kolme vuotta. Pettämistä edelsi pitkä kylmä jakso etäsuhdetta ja molleminpuolista välinpitämättömyyttä. Olin aavistellut pahaa jo jonkun aikaa ennen pettämisen paljastumista.

  Minulla on yksi periaate elämässä: kaikki on voitava antaa anteeksi. Asioita ei tarvitse unohtaa, eikä anteeksi antaminen tarkoita että automaattisesti hyväksyy kaiken pahan.
  Olen joutunut tämän suhteen kohdalla miettimään useamman kerran onko tämä kaiken arvoista. Ja nyt neljän vuoden kohdalla voin koko sydämestäni sanoa, että on.
  Ihmiset tekevät virheitä, joskus isojakin. Tärkeintä on voida antaa anteeksi muille, mutta myös itselleen. Nyt vuosi kaiken jälkeen pystyn jälleen luottamaan. Annoin anteeksi, enkä ole katunut päivääkään.
  Elämä ei ole mustavalkoista. Joskus kohdalle voi sattua paskiaisia, joiden lemppaaminen voi olla enemmän kuin suositeltavaa. Pitää kuitenkin opetella tunnistamaan ne tapaukset, jolloin pitää miettiä hetki pidempään. Pitää oppia huomaamaan, koska on oikea aika tulla vastaan. Nähdä, jos toinen aidosti katuu ja tahtoo yrittää uudelleen.
  Älkää perustako käsityksiänne parisuhteesta elokuviin, tv-sarjoihin tai muuhun vastaavaan. Se kaikki on fiktiota, ihmisten luoma illuusio ihanteesta jota ei ole. Tehkää itse omat sääntönne. Oikeita sääntöjä ei ole. Pettäminen ei automaattisesti johda eroon, naisen ei aina tarvitse odottaa miehen aloitetta, eikä ole olemassa yhtä ainoaa ja oikeaa. Rakkaus perustuu valintoihin ja anteeksiantoon. Rakkaus on päätös: minä olen sinun kanssasi kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 28. Asiaa! Välillä niitä munapäitä vaan tulee vastaan, valitettavasti - ei voi mitään...

  VastaaPoista
 29. oi että mä rakastan näitä sun tekstejä! näis on ihanaa ku niistä paistaa sun kokeneen oloinen asenne elämää kohtaan ja nää on sen takii tosi mielenkiintoista lukea ��

  VastaaPoista
 30. Mahtava ja upea teksti, pistää ajattelemaan. Kiitos.

  VastaaPoista
 31. Samaa mielta miksi pitää olla parisuhteessa jos pettää...

  VastaaPoista
 32. Todella hyvä teksti... selasin muitakin postauksiasi ja saisit kyllä kirjoitella useammin blogiisi!

  http://fluffylelle.com/

  VastaaPoista
 33. Tää teksti on totisinta totta mitä oon pitkästä aikaa jutellut. Näitä fiiliksiä ei pitäis kenenkään joutua kokemaan.. ja vielä just se että itteesä ei arvosta enää sen jälkeen, tuntuu että on kelvoton paska eikä oo minkään arvonen ja kaikki noi fiilikset vaan sen toisen typerän teon takia..??!?! Ei siinä oo mitään järkeä :( .. feel you
  -heidi

  VastaaPoista
 34. Voitko tehdä whats on my iphone 6 videon

  VastaaPoista
 35. Tää on vähän aiheesta poikkeavaa, mutta montako neliöä se sun minikämmpä oli?

  VastaaPoista
 36. Hieno teksti! Kirjoitathan useemmin jos vaan on aikaa:)

  VastaaPoista
 37. Wau, mikä teksti! Rakastan lukee sun tekstejä, kun oot niin lahjakas kirjoittamaan. Siis tämmöset tekstit jättää miettimään ihan oikeesti. Wau.

  VastaaPoista
 38. Tää teksti oli upea!

  VastaaPoista
 39. Hyvä teksti! tuli iha kylmii väreit ku luki tota..

  http://allofmyfashion.blogspot.fi/

  VastaaPoista